Paus behövs o krävs av olika anledningar inom musik för att det ska klinga vackert i sin helhet!

Nu har musikkåren tagit beslut att ta paus från våra repetitioner för att ta vårt ansvar för att minska risken för smittspridning av Covid19.

Det ökar i världen, i Europa, i Sverige, i Kronoberg, i Uppvidinge och vi kommer från olika delar i kommunen o dess närområde när vi träffas på tisdagarna.

Då känns det inte rätt att samlas även om vi håller avstånd o gillar att spela tillsammans.

Vi sätter in några takter med paus i kåren så hoppas vi att vi får ses snart igen o fortsätta med vårt projekt för att dela med oss av musiken till er via digitalt forum!

MUSIKEN TYSTNAR INTE - DEN BARA PAUSAR!


Bilden kan innehålla: text där det står ”5. Pauser Pauser används när det ska vara ett uppehall en eller flera stämmor ett musikstycke. Pauser anges med särskilda tecken som indikerar hur lang pausen ska vara. Pauserna motsvarar de traditionella nottecknens värden, som visas pa bilden nedan, där pauserna är inskrivna ett notsystem, och motsvarande notvärden är utskrivna. Helpaus Halvpaus Fjärdedelspaus Attondelspaus Sextondelspaus Trettiotvaondelspaus Sextiofjärdedelspaus OSpela notexempel Pauser placeras alltid vid pausens början, undantaget helpausen som noteras mitten av takten. Helpausen används vid enstaka fall som heltaktspaus, oavsett längden pa takten.”

Mvh
Alla i Älghult Uppvidinge Musikkår

 

Känner du att du skulle vilja komma med oss och spela när vi startar upp igen går det bra att kontakta Annica Cronholm 070-5562908 eller komma förbi en tisdag mellan 19-21 när vi övar i Degeln, Älghult!